Verzonden in 2-3 werkdagen Uitgebreide beeldbank met Quotes, Colors & Prints

Fotowand in het trapgat maken? Praktische tips & inspirerende voorbeelden

Het trapgat is vaak een vergeten ruimte in huis als het gaat om decoratie. Toch kan je met de juiste elementen een unieke sfeer neerzetten. Met een fotowand in het trapgat geef je je interieur een originele en persoonlijke touch. In dit artikel vind je praktische tips én inspirerende voorbeelden waarmee je jouw trap binnen no time hebt omgetoverd tot een eyecatcher.

Wanddecoratie met foto's gezin

Begin waar het trapgat het lichtst is

Bij het maken van een fotowand in het trapgat is het belangrijk om rekening te houden met de lichtinval. Begin op het punt waar er het meeste natuurlijke licht binnenvalt. Dit kan onderaan zijn, in de buurt van de voordeur, maar ook bovenaan als de trap uitkomt op zolder. Met de juiste belichting komen de foto’s het beste tot hun recht en het laat deze (doorgaans) kleine ruimte lichter en ruimer aanvoelen.

Combineer meerdere objecten tot een speels geheel

Een fotowand in het trappenhuis biedt de mogelijkheid om creatief te zijn en verschillende objecten te combineren. Zo kan je naast foto's ook andere decoratieve elementen in de fotowand verwerken. Wat dacht je van spiegels, schilderijen, een stuk Eijffinger behang of posters? Experimenteer met het combineren van verschillende vormen (hexagon, circles en squares) en maten om een speels geheel te creëren. Zo ontstaat er een boeiend effect dat steeds weer de aandacht trekt.

Fotolijstjes bij de trap
Fotolijsten in trapgat en hal

Zo hang je jouw fotowand recht in het trapgat

Een schuin oplopende fotowand maken kan best lastig zijn. Met deze handige tips zorg je ervoor dat jouw wanddecoratie recht hangt:

Meten = weten
Markeer de plek die jouw wanddecoratie mag innemen in het trapgat en meet de hoogte waarop je de foto's wilt ophangen. Meet bijvoorbeeld vanaf de traplat recht omhoog en markeer de plek die passend is. Ga nu rechtop op de trap staan en beoordeel de markering. Vergeet niet om rekening te houden met de hoogte van de trapleuning en de totale lengte van de trap.

Bepaal de ideale compositie 
Net als in iedere ruimte in jouw huis kan je met trapgat decoratie alle kanten op. Zo kan je voor een strakke rij gaan of juist voor een speelse opstelling. Verderop in dit artikel zie je originele voorbeelden. Om de perfecte samenstelling te maken leg je de foto's die je wilt gebruiken eerst op de grond. Schuif ze rond totdat je helemaal tevreden bent. Maak er even een foto van! Dan kan je jouw ontwerp gemakkelijker reproduceren wanneer je het aan de muur gaat hangen.

Maak een proefwand
Je hebt inmiddels een mooie compositie bedacht. Plak nu sjablonen of papieren uitsnijdingen van dezelfde grootte als je foto's op de muur. Zo kun je eenvoudig de samenstelling van jouw fotowand beoordelen voordat je een definitieve keuze maakt. Wist je dat je in onze studio precies kunt zien hoe jouw wanddecoratie eruit komt te zien aan jouw muur?

Gebruik een ophangsysteem
Je hoeft niet altijd te boren als je wanddecoratie op je muur wilt hangen. Maak bijvoorbeeld gebruik van voorgemonteerde haakjes of zelfklevende ophangstrips. Bij Modulari ontvang je bij iedere bestelling gratis een zelfklevend magnetisch ophangsysteem en handige afstandhouders. Zo kan je je foto's gemakkelijk recht ophangen en verwisselen zonder dat er een boor aan te pas komt.

Fotolijstjes aan muur in trapgat

3 originele ideeën voor een trapgat fotowand

Van jong naar oud 
Een fotowand bij een trap is de perfecte manier om een verhaal te vertellen. Verzamel foto's van jezelf, je partner, je kinderen of andere familieleden in verschillende levensfasen en creëer een visuele tijdlijn van de familie. Begin onderaan de trap met foto’s van toen jullie jong waren en werk omhoog naar de oudste foto's bovenaan.

Van licht naar donker
Speel met kleurverloop en kies foto’s uit met verschillende kleurintensiteiten. Begin met de lichtste foto's onderaan de trap en werk omhoog naar de donkerste foto's bovenaan. In onze beeldbank vind je maar liefst 80 verschillende kleuren die je kunt verwerken in je ontwerp. Dit creëert een origineel effect.

Van vroeger naar nu 
Maak een tijdlijn door foto's uit het verleden te verwerken in jouw fotowand. Verzamel oude familiefoto's, historische afbeeldingen van je buurt of gebruik foto’s van alle landen waar je ooit hebt gewoond. Begin met de oudste foto's onderaan de trap en werk geleidelijk omhoog naar de meest recente foto's bovenaan. Vergeet bovenaan de niet om nog een plekje over te houden voor jouw geluksmomenten van morgen.

Hexagon panelen in het trapgat
Modulari in roze trapgat

Zo kan je jouw trapgat verder decoreren

Maak gebruik van licht
Overweeg het installeren van subtiele verlichting langs de trap. Dit creëert niet alleen een sfeervolle ambiance, het is ook nog eens veilig.

Ga voor groen
Haal buiten naar binnen en voeg planten toe aan het trappenhuis. Je kunt ze in de hoeken van je trap zetten, maar je kunt ook voor hangende planten of een verticale tuin gaan.

Creatief met kunst
Laat je creativiteit de vrije loop en laat een muurschildering maken. Opvallend behang op een van de muren of een grote inspirerende quote kan natuurlijk ook. Zo kan je een prachtig statement maken.

Creëer ruimte met spiegels
Plaats strategisch enkele spiegels op de muur om het trapgat groter en lichter te laten lijken. Of speel met spiegels in verschillende kleuren (bij Modulari kan je kiezen uit bronze, silver en smoked), in onze ontwerptool kan je direct bekijken hoe jouw ontwerp eruit ziet. Spiegels reflecteren niet alleen het licht, maar creëren ook een gevoel van diepte en ruimtelijkheid.


Verzendkosten

Verzendkosten

Levertijd:
4 werkdagen *
Prijs:
4,95 €
Levertijd:
4 werkdagen *
Prijs:
4,95 €
Levertijd:
5 werkdagen *
Prijs:
5,95 €
Levertijd:
5 werkdagen *
Prijs:
4,95 €
Levertijd:
4 werkdagen *
Prijs:
5,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
5,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
6,95 €
Levertijd:
5 werkdagen *
Prijs:
4,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
8,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
6,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
7,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
5,95 €
Levertijd:
7 werkdagen *
Prijs:
7,95 €
Levertijd:
8 werkdagen *
Prijs:
7,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
6,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
6,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
9,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
7,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
7,95 €
Levertijd:
5 werkdagen *
Prijs:
5,95 €

* afhankelijk van de drukte bij de vervoerder