Verzonden in 2-3 werkdagen Uitgebreide beeldbank met Quotes, Colors & Prints

Fotowand maken: 7 tips voor de perfecte fotomuur

Tip 1: Kies het type fotomuur

Wil je een fotowand maken dan bedenk je als eerste wat voor type fotomuur jou het meeste aanspreekt. Er is van alles mogelijk, dus neem er even de tijd voor. Het vormt de basis voor jouw project. Hieronder enkele voorbeelden van de opties:

  • Een fotomuur met allemaal verschillende fotolijsten
  • Foto's en knipsels die je vastmaakt aan een gaaspaneel
  • Polaroids met houten knijpers aan een waslijn
  • Een prikbord met je favoriete foto's
  • Een heuse postercollage
  • Een fotomuur met canvasdoeken
  • Of onze persoonlijke favoriet: fototegels! Het leuke van fototegels is dat ze erg eenvoudig te bevestigen zijn (zonder t e boren in je muur!).

Welk type je ook kiest: speel ermee en denk ook eens out of the box. Mix en match verschillende stijlen en materialen met elkaar. Het resultaat kan je soms verrassen. Bedenk ook alvast de gewenste vorm van je foto's. Foto's hoeven niet altijd rechthoekig te zijn. Ga je voor rond, vierkant of misschien wel hexagonaal?

fotowand hexagons in de hal

Tip 2: Kies de juiste kleuren

Kleuren zijn heel bepalend voor de uitstraling van jouw fotowand. Kies daarom tijdens het selecteren van je foto's al voor een bepaald kleurenthema. Zo zorg je ervoor dat je fotomuur straks mooi één geheel vormt. Ga je bijvoorbeeld voor zwart-wit of voor zachte aardetinten met wit, bruin en beige? Of mag het lekker knallen en kies je voor felle kleuren? Natuurlijk houd je bij je keuze ook rekening met je interieur en de plek van de fotowand in je huis. Tip: Twijfel je over de juiste kleurencombinaties? Start een chat met ons. Onze interieurstylisten geven je graag vrijblijvend professioneel advies.

Kleuren tips voor fotomuur Kleurentips voor Modulari fotowand
Kleuren tips voor de fotowand
Tip: Twijfel je over de juiste kleurencombinaties? Start een chat met ons. Onze interieurstylisten geven je graag vrijblijvend professioneel advies.
Inspiratie voor een fotomuur

Tip 3: Doe inspiratie op voor het maken van jouw fotowand

Een must voor het maken van jouw fotomuur: check Pinterest. Het is de ultieme plek om inspiratie op te doen. Maak een bord aan, verzamel je favoriete voorbeelden en deel het bord eventueel met je partner of huisgenoot zodat jullie samen aan het fotoproject kunnen werken. Je kunt het Pinterest bord ook gebruiken om inspirerende quotes of afbeeldingen te verzamelen die je later in je fotomuur verwerkt. Op het Pinterest account van Modulari vind je honderden inspirerende voorbeelden van fotowanden voor in je woonkamer boven de bank, de kinderkamer, je slaapkamer en meer.

Tip 4: Match je fotowand met de rest van je interieur

Wat voor woonstijl heb je? Modern, landelijk, vintage, klassiek? Daar moet jouw fotowand natuurlijk bij passen. Zo zal in een industrieel interieur een zwart-wit thema goed tot zijn recht komen. In een modern, strak interieur kan je kiezen voor een minimalistisch ontwerp. En voor een modern interieur is het materiaal aluminium meestal een erg mooie keuze. Bij een landelijk thema kan je natuurlijke materialen in je ontwerp verwerken in de vorm van houten lijsten. En wil je helemaal los gaan? Werk dan met color blocking als je een kleurrijk interieur hebt.

Square fotomuur inspiratie
fotomuur inspiratie met lijsten

Tip 5: Denk de ideale opstelling uit

Nu je al je materialen hebt verzameld kan je gaan spelen met de positionering van je fotowand. Bedenk als eerste hoe groot je de wand in z’n totaliteit wilt maken en op welke hoogte het ontwerp komt te hangen. Vervolgens maak je de juiste combinatie. Hang je alles strak tegen elkaar of laat je er juist wat ruimte tussen? Creëer harmonie door alle elementen recht en met dezelfde tussenruimte op te hangen. Hang je fotolijsten op? Dan kan je met passe-partouts werken om je ontwerp rustiger te laten ogen.

Fotowand ideeën met lijsten
fotowand maken met hexagons

Tip 6: Bedenk of jouw ontwerp past bij de kamer

Je fotowand is bijna klaar! Je hebt het type fotomuur gekozen, de juiste kleuren en bekeken hoe je jouw ontwerp aan de muur gaat hangen. Zie je het al voor je? Mooi! Controleer dan nu of jouw fotowand perfect past bij de kamer waarin het ontwerp komt te hangen.

Fotomuur in de slaapkamer? Kies voor rust!
De slaapkamer is dé plek om te ontspannen. Kies dus voor een fotowand met zachte tinten en zorg ervoor dat de verschillende foto's en materialen goed op elkaar zijn afgestemd. Dan straalt je ontwerp vanzelf rust uit. Drukke patronen en felle kleuren zijn minder geschikt voor in de slaapkamer.

Kinderkamer of babykamer fotowand? Verras jouw kleintje met vrolijke kleurtjes
In een kinderkamer of babykamer kan je alle kanten op met je fotomuur. Ga voor vrolijke kleuren, toffe printjes of verwerk het favoriete dier van je kind in het ontwerp. Een lief gedichtje, een bijzondere wens of de tekst van een slaapliedje is ook heel geschikt voor in dit kamertje. Of ontwerp je eigen kinderkamer muurcirkels!

Maak van je kinderkamer een feestje met de schattige beelden van Dikkie Dik
fotowand kinderkamer maken
Hexagon wanddecoratie boven een dressoir

Fotomuur in de woonkamer?
In de woonkamer laat je zien waar je trots op bent! Je kinderen, de wereldreis die je maakte of jouw creativiteit gecombineerd met inspirerende quotes. Het kan allemaal. Let daarbij goed op jouw woonstijl en de belangrijkste kleuren in jouw interieur en pas je ontwerp hierop aan. Wat dacht je van mooie woonkamer muurcirkels?

Een fotomuur in het trapgat
Een trapgat saai? Niet in jouw huis. Gebruik je mooiste foto’s om, van beneden naar boven, een verhaal te vertellen. Van jullie ontmoeting tot aan jullie trouwdag of van de geboorte van je kindje(s) tot nu. Een originele manier om deze mooie herinneringen vast te leggen.

Fotomuur bij Mirjam Hart in huis

Hexagon wanddecoratie in trapgat fotowand ideeën voor de trap

Tip 7: ontwerp jouw ideale concept

Het kan best lastig zijn om een goede voorstelling te maken van het ontwerp dat je in je hoofd hebt. Door alle losse elementen uit te printen en uit te knippen kan je schuiven en mixen totdat je de juiste combinatie hebt gevonden. Plak ze vervolgens met plakband op de muur om te bekijken hoe het staat. Wil je je ontwerp nog gemakkelijker tot leven laten komen? Gebruik dan de gratis ontwerptool van Modulari. Upload een foto van de plek in jouw huis waar je jouw fotowand wilt maken en maak vervolgens jouw creatie met je favoriete foto's en materialen. We zijn benieuwd naar het eindresultaat.


Verzendkosten

Verzendkosten

Levertijd:
4 werkdagen *
Prijs:
4,95 €
Levertijd:
4 werkdagen *
Prijs:
4,95 €
Levertijd:
5 werkdagen *
Prijs:
5,95 €
Levertijd:
5 werkdagen *
Prijs:
4,95 €
Levertijd:
4 werkdagen *
Prijs:
5,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
5,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
6,95 €
Levertijd:
5 werkdagen *
Prijs:
4,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
8,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
6,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
7,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
5,95 €
Levertijd:
7 werkdagen *
Prijs:
7,95 €
Levertijd:
8 werkdagen *
Prijs:
7,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
6,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
6,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
9,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
7,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
7,95 €
Levertijd:
5 werkdagen *
Prijs:
5,95 €

* afhankelijk van de drukte bij de vervoerder