Verzonden in 2-3 werkdagen Uitgebreide beeldbank met Quotes, Colors & Prints

Picture Perfect

De zomer is begonnen, yes! Fotograaf Muruelle Oldenburger geeft jou 10 tips om de mooiste foto’s te maken.

Let’s meet Muruelle

Muruelle is fotograaf en ambassadeur van Modulari. Al veel klanten van Muruelle hebben de mooie wanddecoratie van ons aan de muur hangen. Muruelle maakt de prachtigste kiekjes en is dè persoon om jou te voorzien van tips voor het maken van de perfecte foto!

“Hi, ik ben Muruelle Oldenburger. Mama van Milan, Ysa en Liv. Levensgenieter en fulltime fotografe. Ik hou van avonturen sparen met ons gezin. Eropuit en de natuur in. We verwonderen ons graag tijdens vakanties in het buitenland maar ook dagelijks gewoon dichtbij huis. Zoals we de afgelopen tijd niet anders hebben kunnen doen. Gelukkig zijn er in en om het huis ook genoeg geluksmomentjes te beleven en vast te leggen. Graag deel ik 10 tips met jullie voor het maken van leuke zomer foto’s in en rondom je eigen (vakantie)huis met je gezin.”

Fotograaf Muruelle mooie foto's maken

Tip 1: Fel zonlicht

In de zomer is het licht bij een strakblauwe lucht heel fel en verre van ideaal om mooie foto’s te kunnen maken. Als er geen wolkje te bekennen is die het licht een beetje kan dimmen, dan kun je beter de schaduw opzoeken achter het huis of bijvoorbeeld onder een boom. Maar je kan het harde licht ook gebruiken en er juist creatief mee aan de slag gaan. Door het licht te vangen via jaloezieën of door een kanten kleed en de licht/schaduw patronen juist als eyecatcher te gebruiken in jouw foto. In het voorbeeld hieronder viel het licht als vlekken over onze spelende Liv heen wat een extra effect gaf aan de opspattende druppels.

Fotograferen met zonlicht
Mooie foto's maken golden hour

Tip 2: Gouden uur

Het gouden licht vroeg in de ochtend of laat in de avond zijn prachtige momenten om foto’s te maken. Een tot twee uurtjes na zonsopkomst of vóór zonsondergang kan je gebruik maken van dit mooie, warme zachte licht. Speel met het licht. Wees creatief met de laagstaande zon. Kijk hoe het licht valt en verander van perspectief. Zak door je knieën/ga erbij liggen voor een laag standpunt of klim juist ergens bovenop. Een kleine verplaatsing van jezelf, je camera of je model kan een wereld van verschil maken. Ik vind het zelf het leukst om te wachten tot de zon bijna ondergaat en af te wisselen met silhouetfoto’s. Hou dan wel rekening met mogelijke lichtvlekken op je foto’s vanwege de zon die in je lens schijnt. Soms voegt het iets toe, soms zijn ze storend.

Tip 3: (Inter-)actiefoto's

Met mijn eigen allergie voor “Say cheese” foto’s hou ik zelf vooral van (inter-)actiefoto’s. Rennen, spelen, dansen, knuffelen, wandelen, wat dan ook, maar vooral echt plezier maken en genieten! Echt contact, interactie en chemie. Onderling tussen de mensen voor de lens, maar ook tussen hen en jezelf. De leuke maar ook minder leuke momenten zijn mooi om vast te leggen.

Foto's maken voor circle fotomuur
Mooie foto's maken van vakantiemomenten

Tip 4: Rituelen

Samen badderen is bij ons thuis favoriet. Maar samen afwassen kan minstens zulke leuke plaatjes opleveren. Alledaagse rituelen vereeuwigen, zowel thuis, op de camping of waar dan ook. Herinneringen vastleggen om voor altijd te koesteren. Ik ben voor!

Tip 5: Creëer extra diepte in je foto

Door ergens ‘doorheen’, tussendoor of langs te fotograferen, zoals in onderstaand voorbeeld. Door de kleding aan de waslijn mee te nemen in het beeld langs de lens, maar scherp te stellen op onze dochter Ysa, worden de kleren aan de waslijn onscherp. Op deze manier ontstaat er heel simpel meer diepte in je foto.

Schattige baby foto op vakantie

Tip 6: Perspectief en standpunt

Het maakt heel veel verschil vanaf waar jij je foto maakt. Van onderaf, vanuit het zogeheten kikkerperspectief. Of van bovenaf, vanuit het zogeheten vogelperspectief. De meeste mensen zijn geneigd om op ooghoogte te fotograferen, maar door je eigen standpunt te veranderen krijg je al snel leuke en verrassende resultaten. Leuk om mee te experimenteren en variëren.

Zelf mooie foto's maken

Tip 7: Compositie en achtergrond

Die rasterlijnen die je ziet als je je foto wilt bewerken? Waarbij je foto wordt verdeeld in negen vlakken, 3 hoog en 3 breed. Hiermee kun je de regel van derden toepassen. Als je je onderwerp op een van de snijpunten plaatst in plaats van in het midden, dan maakt dat je beeld meteen een stuk interessanter om naar te kijken.

En als je dan toch al bezig bent met het maken van een mooie compositie, let dan ook op het vermijden van afleidende elementen in je achtergrond. Door mezelf een beetje naar links te verplaatsen bij onderstaande foto, zijn de badgasten verderop nu niet meer zichtbaar, maar verscholen achter de struiken.

Mooie foto's aan zee maken
Mooie foto's maken golden hour
Tips voor mooie natuurfoto's

Tip 8: Eropuit!

Wanneer je omgeven wordt door mooie natuur/landschappen is dat niet alleen rustgevend voor jezelf maar ook voor je fotocollage, evenals detailfoto’s.

Tip 9: Foto’s bewerken

Je maakt je foto’s nog mooier door ze te bewerken. Je kan dit heel uitgebreid zelf doen in bijvoorbeeld Lightroom (dit is een gratis app). Maar er zijn ook handige filters te koop waarmee je nog sneller en super makkelijk jouw foto’s wat extra’s mee kan geven. Let er wel op dat je het juiste pakket kiest. Ze zijn er namelijk voor JPG-foto’s maar ze zijn er ook voor RAW bestanden.

Foto's bewerken van natuur
Eigen foto's in squares

Tip 10: Tot slot

Vergeet vooral niet te genieten van de momenten zelf tijdens het vastleggen.

Na vorig jaar onze bovenverdieping van mooie collages te hebben voorzien, hebben we onlangs onze “favoriete Corona herinneringen” af laten drukken. Twee prachtige collages aan de muur van een bizarre tijd om nooit meer te vergeten. Iedere dag ben ik dankbaar voor onze gezondheid en al het moois wat er binnen handbereik ligt. De kleinste genietmomentjes om groots van te genieten. De prachtige kwaliteit van Modulari maakt dat helemaal af!


Verzendkosten

Verzendkosten

Levertijd:
4 werkdagen *
Prijs:
4,95 €
Levertijd:
4 werkdagen *
Prijs:
4,95 €
Levertijd:
5 werkdagen *
Prijs:
5,95 €
Levertijd:
5 werkdagen *
Prijs:
4,95 €
Levertijd:
4 werkdagen *
Prijs:
5,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
5,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
6,95 €
Levertijd:
5 werkdagen *
Prijs:
4,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
8,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
6,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
7,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
5,95 €
Levertijd:
7 werkdagen *
Prijs:
7,95 €
Levertijd:
8 werkdagen *
Prijs:
7,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
6,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
6,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
9,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
7,95 €
Levertijd:
6 werkdagen *
Prijs:
7,95 €
Levertijd:
5 werkdagen *
Prijs:
5,95 €

* afhankelijk van de drukte bij de vervoerder